Yeguada Aimaran

Deze stoeterij, waar al onze eigen P.R.E.’s vandaan komen, ligt in de Spaanse provincie Málaga.
Het is gelegen in bergen, zo’n 30 km landinwaarts van de stad Málaga richting Antequera en ligt verstopt tussen de heuvels aan de rand van ‘El Torcal’, een prachtig natuurgebied wat je kunt zien vanaf de locatie.
Inmiddels is het na al die jaren (2003) een beetje ons tweede thuis geworden en een waanzinnig mooie, wijdse plek die je voor altijd in je hart sluit.
De paarden worden hier al 35 jaar met zorg en liefde geselecteerd en de stoeterij wordt gerund door vader en dochter Huertas. Zij is dierenarts, gespecialiseerd in voortplanting, jurylid dressuur t/m Grand Prix en ANCCE keurmeester (ook op de SICAB), dat alles maakt dat er veel kennis in huis is om een juist fokbeleid te voeren om goede paarden te fokken met een fijn karakter, een correcte P.R.E.

Mocht je interesse hebben in een paard van Aimaran, dan mag je uiteraard altijd contact met ons of direct met de stoeterij opnemen.

Dat zij succesvol zijn is inmiddels duidelijk, naast het fokken van diverse Grand Prix paarden en morfologische winnaars, lopen hun paarden in het buitenland ook hoog in de sport en zijn ze zelfs bij grote namen in USA terecht gekomen.
In Japan is er een stoeterij die als eerste in dat land een P.R.E.veulen heeft gefokt uit een vol Aimaran koppel en zij hebben daarmee het allereerste ANCCE veulen van dat land gefokt, dat zijn wel dingen waar je enorm trots op kunt zijn!
Maar ook hun paarden hier bij ons hebben hele mooie resultaten behaald.

Velero XIX
Subkampioen jeugdklasse 2009 (Assen)

Zafir IV
Kampioen beste beweging 2015 (Heeze)

Doncel de Aimaran
Subkampioen sectie 12, 2018 (Massenhoven)

Doncel de Aimaran
Kampioen functionaliteit 2019 (Werkendam)
Kampioen sectie 12 (hengsten 7 jaar en ouder) 2019 (Werkendam)
Kampioen Centraal Europa 2019 (Werkendam)

Curro LXVII
Kampioen sectie 6 (hengsten 4 jaar) 2023 (Bocholt – België)
Kampioen functionaliteit sectie 6 (hengsten 4 jaar) 2023 (Bocholt – België)
Reserve kampioen fuctionaliteit (alle leeftijden) 2023 (Bocholt – België)
Reserve kampioen van het ras (alle leeftijden) 2023 (Bocholt – België)

Doncel de Aimaran
winnaar Campeonato Centro Europeo 2019