Over ons

Al sinds mijn 3de levensjaar kom ik in contact met paarden en is een niet te stoppen virus gebleken. Toen ik 13 was kregen wij buiten het zomerhoogseizoen van Shetland pony park Slagharen, een pony te logeren. Die kwam in september en ging weer terug in mei. Zo was de verantwoordelijkheid voor iemand van die leeftijd (en de ouders) te overzien. Het volgende seizoen kwam er weer een nieuwe loge en dat was eigenlijk de serieuze start, er was geen ontkomen meer aan, het virus bleef! Het werden ‘grote mensen’ paarden en het onvermijdelijke moment brak aan, een eigen paard, en die kwam toen ik 23 was. Ik was een bosruiter, ik hield van springen en crossen. Stapje voor stapje leerde ik ook ‘grote mensen’ rijden en ontdekte dat het vooral heel erg moeilijk was om het goed te doen.
Paardrijden is puzzelen en je moet de uitdaging aan willen gaan om die puzzel op te willen lossen, al kan het zijn dat je hem nooit helemaal opgelost krijgt (Charlotte Dujardin).
Die uitdaging ben ik aangegaan en ga ik nog steeds aan..het virus is gebleven.

Als geboren en getogen Amsterdammers en als liefhebbers van onze stad, hebben wij in 2004 besloten om op zoek te gaan naar een plek die eenvoudig bereikbaar moest zijn vanuit de Randstad, die ruimte, groen en rust kon bieden maar vooral ook wat een fijne plek zou zijn voor de paarden. Deze plek hebben we in 2005 gevonden in Lunteren, het geografisch hart van Nederland met veel groen en aan de rand van de prachtige Veluwe en leven we het leven met de paarden, onze Jack Russells en Britse kortharen.