Trainingen & Clinics

Naast de reguliere dressuurtrainingen onder zadel, kun je bij ons ook terecht voor trainen in het grondwerk, werk aan de hand en het longeren (ook dubbele longe).
De basis is uiteraard het werken aan de ontspanning maar er is ook altijd aandacht voor goed rug- en lijfgebruik van het paard en correct lichaamsgebruik van de ruiter zodat deze ook beter en verfijnder de hulpen kan geven, zowel in het zadel als vanaf de grond.
Onze inspiratie voor de manier van trainen ligt in Duitsland, Portugal, Frankrijk en Spanje en met name het klassieke werk met de wetenschap van nu, spreekt ons erg aan.
Geduld, balans en lichtheid zijn belangrijke waardes die we proberen zoveel mogelijk na te streven, geen spektakel maar harmonie.
Zelf hebben we tot nu toe zelf onze P.R.E.’s opgeleid tot de subtop en lopen ze allemaal, (mits oud genoeg) in ieder geval in de Z-klasse en of je nu recreatief of in de sport rijdt, dat maakt voor ons niet uit, goed paardrijden is goed paardrijden en uiteraard met veel plezier!

Verder organiseren we zo nu en dan een leuke clinic en proberen we er altijd iets gezelligs van te maken. Een van onze speerpunten is dat ruiters hier gewoon lekker de kans krijgen om fijn te rijden en dat iedereen positief is over elkaar en dat lukt heel goed.
Een van onze vaste trainers is niemand minder dan Rafael Soto Andrade, hij is maar liefst 3 maal voor Spanje uitgekomen op de Olympische Spelen met een P.R.E. en was hij de eerste met een P.R.E. op de Spelen ooit en is een van de meeste positieve en energieke trainers die ik ooit in mijn leven heb ontmoet.


Helaas zijn de trainingen van dit jaar niet doorgegaan maar voor april 2022 hebben wij weer deze clinic voor maar liefst 5 dagen in de agenda!

Rafael Soto Andrade
met Charlotte Dujardin op zijn P.R.E. hengst Adivino